top of page

Mad & Vin

Vinhylden giver gode idéer til
sammensætning af en god ret mad og vine fra lageret.

Den fede juleand og/eller ribbenssteg
Barbera d'Asti eller Amarone?


Indtil nu har vi ikke været i tvivl om, hvilken vin der skal serveres til julemiddagen. En and skal balanceres af noget syre. Barbera'erne fra Piemonte er meget velegnede til dette, så en Ciabot fra Gozzelino er et fint bud.

Nu er jeg (Peter) så i gang med niveau 1 af Vinakademiets sommelier-uddannelse og har fået udvidet horisonten:

Når man spiser fed mad, har man behov for at få renset munden, og det kan man gøre på to måder: Syre (så Barbera'en var god nok) eller høj alkoholstyrke. Som min lærer, Thomas Ilkjær (vinskribent i Politiken), udtrykte det: "Hvis man kun drikker Amarone en gang om året, bør det være juleaften."

Vinhylden ønsker kunderne god jul!

bottom of page