Massimino Rosso Verona 2010 IGT

Farve: Rød

Producent: Venturini Massimino e Figli, San Floriano, Italien

Druesort: Corvina Veronese (70%), Rondinella (20%), Molinara (10%)

Alkoholstyrke: 14%

Massimino Rosso

Denne vin er særlig på flere måder. Den er ligesom Amarone og Recioto lavet efter Passito-metoden, hvor druerne har tørret, inden de laves til vin. Den er dog ikke lavet efter DOCG-opskriften for Amarone, men efter Venturinis egen opskrift til "hjemmebag". Tørring i 2 måneder og kortere fadlagring. Derfor har den "kun" klassifikationen IGT. Men det gør den ikke til en ringe vin, tværtimod. Den giver en masse af Amaronens smagsoplevelser, men til en betydeligt lavere pris. Det siger også noget om kvaliteten, at de tre Venturini-søskende har opkaldt den efter deres far, som de sætter meget højt.

Smag:

Rig, kompleks, tør.

Næse:

Solbær, kirsebær

Farve:

Dyb rød

Bruges til:

Kraftige retter: vildt, stegeretter, kraftige oste. Eller som udpræget sofavin.

Serveringstips:

Venturini siger 18 grader. Vi siger hellere under end over.

Lagringspotentiale:

10+ år

 

© 2020 Vinhylden