Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2012 DOC "Semonte Alto"
Farve: Rød
Producent: Venturini Massimino e Figli, San Floriano, Italien
Druesort: Corvina Veronese (70%), Rondinella (25%), Molinara (5%)
Alkoholstyrke: 14%

Valpolicella Ripasso:
"Ripasso" betyder "passere igen". Det er en særlig teknik, hvor man får de sidste rester af Amarone smagsstyrke ind i en "almindelig" vin. Opskriften er (forenklet): Man tager noget vin, som er lavet helt almindeligt (f.eks. noget Valpolicella). Det lader man passere igennem skalrester og kvas fra fremstillingen af Amarone. Der går en gæring nr. 2 i gang, og både smag, farve og alkoholstyrke øges. Den er rigtig god til prisen.
Politiken skrev den 1. november 2015, da de udnævnte den til vintestens vinder med 6 glas ud af 6:
"Saftig, indbydende og frugtfokuseret vin i relativt tør stil med markeret kirsebærtone og let ristet fadpræg i afslutningen. Fin balance mellem tyngde og frished. Testens bedste ripassokøb"
Smag:
En tydelig rundhed og hilsen fra den Amarone, den har lånt ingredienser fra. Blommer og andre stenfrugter.
Næse:
Amaronens rosinagtige ophav er også tydeligt i Ripassoen.
Farve:
Dyb, mørkerød.
Bruges til:
Alle kødretter, ost eller bare i sofaen.
Serveringstips:
Ca. 18 grader og dekantering en time før.
Lagringspotentiale:
5-8 år.