Amarone della Valpolicella Classico 2011 DOCG

Farve: Rød

Producent: Venturini Massimino e Figli, San Floriano, Italien

Druesort: Corvina Veronese (70%), Rondinella (20%), Molinara (10%)

Alkoholstyrke: 16%

Amarone della Valpolicella Classico:
Amarone fremstilles på en helt særlig måde. Druerne tørres, så de mister ca. halvdelen af deres vægt. Det svarer til at indkoge en god sovs, indtil der er ren og koncentreret velsmag tilbage. I gamle dage foregik det på stråmåtter, i vores dage og særligt hos Venturini foregår det totalt reguleret omkring luftgennemstrømning og luftfugtighed. Efter 4 måneder er druerne blevet til noget rosinagtigt, som man laver vin af. Den lagres min. 24 måneder på eg og 6 måneder på flaske. Det siger sig selv, at denne proces ikke leder til en billig vin. Til gengæld er det en unik oplevelse, som er fantastisk til kraftig mad, men også er fin i sofaen. En flaske holder længe, for det er synd ikke at tage den i små bidder, da det er en smagseksplosion i næse og mund.
 

Politiken gav den 5 glas ud af 6 i deres Valpolicella-test og skrev:

"Fyldigt og fuldmodent indtryk med stor tæthed og let sødme i dyb og lang smag. Blomme i madeira, kakao og nelliker. Balanceret og harmonisk, savner måske lidt kant og personlighed." (Politiken testede en 2009, hvor vores er en 2010, der dermed må bære DOCG-betegnelsen. Efter mange års uenighed blev de omsider enige om DOCG-kravene til Amarone i 2010).

 

Smag:

Meget intens og koncentreret rosinagtig smag, omend en ganske tør vin. Stærk i både smag og alkoholstyrke. For lettere øvede.

 

Næse:

Intens og spændende duft, med noter af sødme og bitterhed.

 

Farve:

Dybrød, på vej mod hyldebærsaft.

 

Bruges til:

Kraftige retter, som fortjener noget modstand, f.eks. peberbøffer og stærk mad. Kan også nydes i sofaen, hvis man har god tid.

 

Serveringstips:

Ca. 18 grader og dekanteres til en karaffel en time før.

 

Lagringspotentiale:

5-15 år.