Côte de Brouilly "Les Diorites"
Farve: Rød
Producent: Domaine Michel Aubry, Beaujolais, Frankrig
Druesort: Gamay
Alkoholstyrke: 14,5%
Côte de Brouilly "Les Diorites":
I Beaujolais er der tre lag af appellationer: "Beaujolais", "Beaujolais Villages" og cru'erne med stedsangivelse. Der er ikke færre end 10 cru'er i Beaujolais, og til overflod er de alle lavet på samme druesort, Gamay. Det kunne få én til at tro, at de ti smager stort set ens, for hvad skulle forskellen være? Grunden til, at de ikke smager ens, er, at hele Beaujolais er et kludetæppe af jordbundstyper (og så er der selvfølgelig kældermesterens indflydelse). Vi har besøgt Mont Brouilly, et lille bjerg, på hvis sider netop denne vin gror. Oppe på toppen er der en udstilling om de mange jordbundstyper i Beaujolais. Absolut et besøg værd. På grund af den megen hype om Beaujolais Nouveau og Beaujolais Primeur har mange den opfattelse, at al vin fra Beaujolais skal være sure og pjaskede og drikkes nærmest direkte fra gæringskarret. Det gælder ikke vinene fra Michel Aubry. Det er "rigtige" rødvine med masser af intensitet i farve, duft og smag, som kan matche mange retter.
Farve:
Rubin.
Næse:
Blåbær, modne æbler. Noter af smør.
Smag:
Frugtig karakter og god krop. Silkebløde tanniner.
Bruges til:
Fjerkræ, milde oste eller bare i sofaen.
Serveringstips:
12°-15°. Dekantering ikke nødvendig.
Fadlagring:
12-15 måneder på egefade (Demi-Muids: 600 liter)
Lagringspotentiale:
Op til 15 år, absolut drikkeklar nu.