Producenter

 
Alsace (Frankrig)

 

De friske og frugtagtige hvidvine fra Alsace er blevet populære mange steder, ikke mindst i Danmark. Vinene findes i mange forskellige smagsstyrker og er primært opdelt efter druesorten. Riesling og Gewurztraminer er velkendte på danske middagsborde. Men området byder også på en let rødvin, på Crémant (mousserende) og på søde dessertvine. Vores leverandør er Simone og Richard Geiger Koenig fra Bernardvillé, som med deres sønner Patrick og Luc producerer hele sortimentet.

 

Vi startede Vinhylden i 2009 med import af disse vine med stor hjælp af Geiger Koenig. Siden 2013 har alle deres vine været økologiske.

20190920_172033_Comp.jpg
Toscana (Italien) - senest tilkomne leverandør

I 2018 mødte vi Luisa og Lodovico Bicocchi ved en messe for økologiske, italienske vinproducenter ved messen "Organic value" i Valby. Vi fandt, at kvalitet og pris hang godt sammen hos dem. I september 2019 besøgte vi på deres dejlige vingård. Nogle af bygningerne er tilbage fra det 14. århundrede, andre er i gang med at blive opført, da de er ved at udvide produktions- og lagerfaciliteterne. De har boet i udlandet i en årrække og taler begge fremragende engelsk.

De har længe produceret økologiske vine.

 
 
DomainePalonFoto.JPG
Côtes du Rhône (Frankrig)

 

I det smukke Vaucluse-departement i Provence findes nogle herlige appellationer, som giver kraftige, velsmagende vine med en relativt høj alkoholprocent. Her har sydens sol været på arbejde. Vi holder selv meget af cru'erne Gigondas og Vacqueyras. Domaine Palon fra byen Gigondas producerer vine med krydderier og mørke frugter i flaskerne. I 2018 kom der nye ejere, og disse har startet processen for at blive certificeret som økologisk vinproducent. Det kan vi lide!

 

Vi har forhandlet Palons vine siden 2011.

 

 
Liguria (Italien)

Ligurien er den smalle stribe middelhavskyst, der strækker sig fra den franske grænse ved Ventimiglia til Pisa, der markerer starten på det meget mere kendte vinområde Toscana. Cantine Lunae ligger så langt mod øst ved La Spezia, at man fra deres flotte terrasse kan se ind i Toscana. Cantine Lunae er et familieforetagende, ledet af Paolo Bosoni, som ved stædig fokusering på kvalitet har bragt denne vingård op på et højt niveau. Gården bør absolut besøges, hvis man er i nærheden. Vi har kun mødt folk, der taler fint engelsk.

Vi fandt en Vermentino (Etichetta Nera) fra Cantine Lunae under en ferie i 2016 og faldt fuldstændig for den. Efter en del kommunikationsproblemer fik vi kontakt og aftaler og vin i lageret i 2017.

 
lebignele_08.jpg
Valpolicella Classico (Italien)

 

Le Bignele ligger fantastisk smukt placeret ved Marano di Valpolicella i Classico-området. 15 km mod syd ligger Verona, og mod vest er Gardasøen ikke langt væk. På Le Bignele er der lavet vin siden 1818. Nu køres stedet af brødrene Aldrighetti sammen med deres børn. Silvia og hendes søster tager sig af salg og administration, mens brødrene tager sig af markerne og kælderen. Le Bignele ligger perfekt til vindyrkning: i en gryde omkranset af Valpolicella-bakker. Billedet viser druer, der ligger til tørring, inden de laves til vin, som det er tradition i Valpolicella.

Vi fandt Le Bignele under en rødvinssafari i 2018.

 
foto aerea1a.JPG
Piemonte (Italien)

 

Lorenzo Gozzelino bor i Costigliole d’Asti, der ligger i hjertet af Piemonte midt mellem Asti og Alba. Lorenzo er i starten af 40’erne og producerer storartede vine med sin far, Sergio. Gozzelino er specialister i Barbera-druen, som er den mest dyrkede i Italien, og som giver nogle dejlige frugtige, behagelige vine, som kan bruges i mange sammenhænge. De har flere vine i den velansete vinguide Gambero Rosso. Foruden Barbera dyrker Gozzelino de andre klassiske druer fra området: Nebbiolo og Moscato.

Vi fandt Gozzelino under en rødvinssafari i 2018.