top of page

Crémant Blanc 

Farve: Hvid

Producent: Geiger Koenig, Alsace, Frankrig

Druesorter: Pinot Auxerrois, Chardonnay og Pinot Gris

Alkoholstyrke: 11,4%

eu-organic-logo-60x40.png
Crémant Blanc:

I det berømte vindistrikt: Champagne laver man en mousserende vin, der hedder Champagne.  Det er et uhyre stærkt brand, som producenterne i Champagne selvfølgelig forsvarer med næb og klør. SÃ¥ hvis man fremstiller en mousserende vin pÃ¥ nøjagtigt samme mÃ¥de et andet sted i Frankrig, sÃ¥ skal den hedde noget andet, og det navn er Crémant. Crémant laver man ogsÃ¥ i Alsace, da man her dyrker nogle druer, som egner sig til denne særlige, friske og charmerende vin. Tit bliver den forbundet med festlige lejligheder som nytÃ¥r og Formel 1 sejre, men den kan meget mere end det. F.eks. er det en af de fÃ¥ vintyper, der kan bruges gennem en hel middag med helt forskellige retter. Tidligere mÃ¥tte man skrive "Méthode Champenoise" pÃ¥ en Crémant, men selv det er nu forbudt i EU. Nævnte metode er lang og besværlig og var tidligere meget arbejdskrævende, bl.a. skal flaskerne i en del af processen hænge med proppen nedad, og flasken skal sÃ¥ drejes en kvart omgang med nogle dages mellemrum. Det er først i de senere Ã¥r, at Simone og Richard Geiger Koenig har investeret i et apparat, der klarer denne del af arbejdet.

 

Smag:

Mousserende vine inddeles i forskellige kategorier efter sødme. Denne har den tørreste klassifikation: Brut. Den er meget frisk med en behagelig frugtsyre.

 

Næse:

Masser af frugt og behersket syre.

 

Farve:

Intens gylden.

 

Bruges til:

Hvad som helst, hvis man er til bobler.

 

Serveringstips:

Køleskabskold.

 

Lagringspotentiale:

 

 

bottom of page