Crémant Blanc
Farve: Hvid
Producent: Geiger Koenig, Alsace, Frankrig
Druesorter: Pinot Auxerrois, Chardonnay og Pinot Gris
Alkoholstyrke: 11,4%
Crémant Blanc:
I det berømte vindistrikt: Champagne laver man en mousserende vin, der hedder Champagne. Det er et uhyre stærkt brand, som producenterne i Champagne selvfølgelig forsvarer med næb og klør. Så hvis man fremstiller en mousserende vin på nøjagtigt samme måde et andet sted i Frankrig, så skal den hedde noget andet, og det navn er Crémant. Crémant laver man også i Alsace, da man her dyrker nogle druer, som egner sig til denne særlige, friske og charmerende vin. Tit bliver den forbundet med festlige lejligheder som nytår og Formel 1 sejre, men den kan meget mere end det. F.eks. er det en af de få vintyper, der kan bruges gennem en hel middag med helt forskellige retter. Tidligere måtte man skrive "Méthode Champenoise" på en Crémant, men selv det er nu forbudt i EU. Nævnte metode er lang og besværlig og var tidligere meget arbejdskrævende, bl.a. skal flaskerne i en del af processen hænge med proppen nedad, og flasken skal så drejes en kvart omgang med nogle dages mellemrum. Det er først i de senere år, at Simone og Richard Geiger Koenig har investeret i et apparat, der klarer denne del af arbejdet.
Smag:
Mousserende vine inddeles i forskellige kategorier efter sødme. Denne har den tørreste klassifikation: Brut. Den er meget frisk med en behagelig frugtsyre.
Næse:
Masser af frugt og behersket syre.
Farve:
Intens gylden.
Bruges til:
Hvad som helst, hvis man er til bobler.
Serveringstips:
Køleskabskold.
Lagringspotentiale: