top of page
Amarone della Valpolicella Classico DOCG
Farve: Rød
Producent: Le Bignele, Marano di Valpolicella, Italien
Druesort: Corvina/Corvinone (70%), Rondinella (25%), Molinara (5%)
Alkoholstyrke: 15,5%
Amarone della Valpolicella Classico:
Amarone fremstilles på en helt særlig måde. Druerne udvælges nøje (vi har overværet det), og de bedste klaser tørres, så de mister ca. halvdelen af deres vægt. Det svarer til at indkoge en god sovs, indtil der er ren og koncentreret velsmag tilbage. I gamle dage foregik det på stråmåtter, i vore dage foregår det totalt reguleret omkring luftgennemstrømning og luftfugtighed. Efter 4 måneder er druerne blevet til noget rosinagtigt, som man laver vin af. Den lagres min. 36 måneder på eg og 6 måneder på flaske. Det siger sig selv, at denne proces ikke leder til en billig vin. Til gengæld er det en unik oplevelse, som er fantastisk til kraftig mad, men også er fin i sofaen. En flaske holder længe, for det er synd ikke at tage den i små bidder, da det er en smagseksplosion i næse og mund.
​
Farve:
Dybrød, på vej mod hyldebærsaft.
Næse:
Intens og spændende duft, med noter af sødme og bitterhed.
Smag:
Meget intens og koncentreret rosinagtig smag, omend en ganske tør vin. Stærk i både smag og alkoholstyrke. For lettere øvede.
Bruges til:
Kraftige retter, som fortjener noget modstand, f.eks. peberbøffer og stærk mad. Kan også nydes i sofaen, hvis man har god tid.
Serveringstips:
Ca. 18 grader og dekanteres til en karaffel en time før.
​
Lagringspotentiale:
0-15 år.
bottom of page