top of page

Amarone della Valpolicella Classico 2013 DOCG

Farve: Rød

Producent: Le Bignele Via Bignele 4- Fraz. Valgatara, 37020 Marano di Valpolicella, Italien

Druesort: Corvina/Corvinone (70%), Rondinella (25%), Molinara (5%)

Alkoholstyrke: 15,5%

LB_AmaroneEtiket_edited.jpg
Amarone della Valpolicella Classico:
Amarone fremstilles på en helt særlig måde. Druerne tørres, så de mister ca. halvdelen af deres vægt. Det svarer til at indkoge en god sovs, indtil der er ren og koncentreret velsmag tilbage. I gamle dage foregik det på stråmåtter, i vores dage og særligt hos Venturini foregår det totalt reguleret omkring luftgennemstrømning og luftfugtighed. Efter 4 måneder er druerne blevet til noget rosinagtigt, som man laver vin af. Den lagres min. 36 måneder på eg og 6 måneder på flaske. Det siger sig selv, at denne proces ikke leder til en billig vin. Til gengæld er det en unik oplevelse, som er fantastisk til kraftig mad, men også er fin i sofaen. En flaske holder længe, for det er synd ikke at tage den i små bidder, da det er en smagseksplosion i næse og mund.
 

Smag:

Meget intens og koncentreret rosinagtig smag, omend en ganske tør vin. Stærk i både smag og alkoholstyrke. For lettere øvede.

​

Næse:

Intens og spændende duft, med noter af sødme og bitterhed.

 

Farve:

Dybrød, på vej mod hyldebærsaft.

 

Bruges til:

Kraftige retter, som fortjener noget modstand, f.eks. peberbøffer og stærk mad. Kan også nydes i sofaen, hvis man har god tid.

 

Serveringstips:

Ca. 18 grader og dekanteres til en karaffel en time før.

​

Lagringspotentiale:

0-15 år.


 

bottom of page