top of page

Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 

Farve: Rød

Producent: Le Bignele, Marano di Valpolicella, Italien

Druesort: Corvina/Corvinone (70%), Rondinella (25%), Molinara (5%)

Alkoholstyrke: 14%

LB_RipassoEtiket.jpg
Valpolicella Ripasso:

 

"Ripasso" betyder "passere igen". Det er en særlig teknik, hvor man får de sidste rester af Amarone smagsstyrke ind i en "almindelig" vin. Opskriften er (forenklet): Man tager noget vin, som er lavet helt almindeligt (f.eks. noget Valpolicella). Det lader man passere igennem skalrester og kvas fra fremstillingen af Amarone. Der går en gæring nr. 2 i gang, og både smag, farve og alkoholstyrke øges. Den er rigtig god til prisen.

 

Smag:

En tydelig rundhed og hilsen fra den Amarone, den har lånt ingredienser fra. Frugtig, blød og tør. 

​

Næse:

Amaronens rosinagtige ophav er også tydeligt i Ripassoen.

​

Farve:

Dyb, mørkerød.

​

Bruges til:

Alle kødretter, ost eller bare i sofaen.

​

Serveringstips:

Ca. 16 grader og dekantering en time før.

 

Lagringspotentiale:

0-8 år, men drikkemoden nu.

 

bottom of page