Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC
Farve: Rød
Producent: Le Bignele, Marano di Valpolicella, Italien
Druesort: Corvina/Corvinone (70%), Rondinella (25%), Molinara (5%)
Alkoholstyrke: 14%
Valpolicella Ripasso:
"Ripasso" betyder "passere igen". Det er en særlig teknik, hvor man får de sidste rester af Amarone smagsstyrke ind i en "almindelig" vin. Opskriften er (forenklet): Man tager noget vin, som er lavet helt almindeligt (f.eks. noget Valpolicella). Det lader man passere igennem skalrester og kvas fra fremstillingen af Amarone. Der går en gæring nr. 2 i gang, og både smag, farve og alkoholstyrke øges. Den er rigtig god til prisen.
Smag:
En tydelig rundhed og hilsen fra den Amarone, den har lånt ingredienser fra. Frugtig, blød og tør.
​
Næse:
Amaronens rosinagtige ophav er også tydeligt i Ripassoen.
​
Farve:
Dyb, mørkerød.
​
Bruges til:
Alle kødretter, ost eller bare i sofaen.
​
Serveringstips:
Ca. 16 grader og dekantering en time før.
Lagringspotentiale:
0-8 år, men drikkemoden nu.